סוכני רקע מקבילים: איך לנהל כמה משימות Claude Code בו-זמנית
מאת צוות מדיה דיל · 08.08.2026 · AI · 7 דק׳
מדריך מעשי ל-Agent View של Claude Code: איך מריצים ועוקבים אחרי כמה סשנים עצמאיים במקביל, ממסך אחד יחיד, ובמה זה שונה מהפעלת סאב-אייג'נטים בתוך סשן בודד.
מי שעבד עם Claude Code מכיר את התחושה: פותחים סשן, מבקשים תיקון באג, ואז מחכים. בזמן שהוא רץ, אי אפשר לבקש ממנו במקביל לבדוק PR אחר או לחקור טסט תזזיתי (flaky test) בלי לפתוח טרמינל נוסף ולעקוב אחריו ידנית, אחד אחד. זו בדיוק הבעיה ש-Agent View בא לפתור: מסך אחד שמראה את כל הסשנים הרצים ברקע, מה שדרוש מכם עכשיו, ומה שכבר הושלם. במדריך הזה נסביר מה זה בדיוק, איך זה שונה מסאב-אייג'נטים בתוך סשן בודד, ואיך זה נראה בעבודה יומיומית של צוות פיתוח שמריץ כמה משימות עצמאיות בו-זמנית.
מה זה Agent View, ואיזו בעיה הוא פותר
Agent View הוא פיצ'ר בגרסת research preview של Claude Code (החל מגרסה 2.1.139), שמאפשר לשגר ולנהל כמה סשנים עצמאיים של Claude Code שרצים ברקע, ולעקוב אחרי כולם ממסך אחד. כל סשן כזה הוא שיחה מלאה ועצמאית שממשיכה לרוץ גם בלי שיש טרמינל מחובר אליה. פותחים אותו פשוט עם הפקודה claude agents, וזה מציג ממשק טרמינל מלא שבו כל הסשנים הרקעיים מקובצים לפי הסטטוס שלהם.
הבעיה שזה פותר היא בעיה מוכרת לכל מי שעובד עם כלי קידוד אוטונומיים: המקביליות מוגבלת בפועל על ידי תשומת הלב שלכם. אפשר תיאורטית לפתוח חמישה חלונות טרמינל ולהריץ בהם חמישה סשנים, אבל אז צריך לזכור אילו חלונות פתוחים, לעבור ביניהם ידנית, ולבדוק שוב ושוב אם מישהו מהם נתקע וממתין לתשובה. Agent View הופך את זה לתצוגת ניהול אחת: מה עובד, מה ממתין לקלט, ומה כבר הסתיים - הכול במבט אחד, בלי לפתוח את כל אחת מהשיחות בנפרד.
אפשר לשגר סשן חדש פשוט על ידי הקלדת תיאור המשימה ולחיצה על Enter בתוך Agent View עצמו. יש גם אפשרויות שיגור מתקדמות יותר: אפשר לציין סאב-אייג'נט ספציפי שירוץ את המשימה, לציין ריפו יעד עם @, להריץ פקודת shell כמשימת רקע במקום סשן Claude מלא (עם סימן קריאה בתחילת השורה), ואפילו לפתוח את הפרומפט בעורך הטקסט המוגדר אצלכם לפני השיגור. אפשר גם לשגר סשן חדש ישירות משורת הפקודה, בלי לפתוח את Agent View בכלל, עם claude --bg ותיאור המשימה, ואפשר לתת לו שם משלו כדי לזהות אותו בקלות ברשימה.
אפשר גם להעביר סשן קיים שרץ אינטראקטיבית לרקע, מבלי לאבד אותו: הפקודה /bg (או /background) לוקחת את הסשן שאתם נמצאים בו כרגע ומעבירה אותו לרקע עם משימה חדשה, ו-/fork מעתיקה את השיחה הקיימת לסשן חדש נפרד ומשאירה את המקורי כמות שהוא. זה שימושי כשמגיעים לנקודה בעבודה עם Claude שבה רוצים להמשיך בכיוון אחד בלי לאבד את מה שכבר נעשה בכיוון המקורי.
איך זה שונה מסאב-אייג'נטים בתוך סשן אחד
חשוב להבין את ההבדל בין Agent View לבין סאב-אייג'נטים, כי שני המושגים נשמעים דומים אבל פותרים בעיות שונות לגמרי. סאב-אייג'נטים הם מנגנון שבו Claude, בתוך סשן אחד, מייצר עוזרים משניים כדי לפרק משימה מורכבת לתתי-משימות. כל הפעולה הזו קורית בתוך אותה שיחה, ורואים אותה כעץ טרנסקריפט אחד: הסוכן הראשי מפעיל סאב-אייג'נט, מקבל ממנו תוצאה, וממשיך הלאה. זה מנגנון של פירוק משימה יחידה, לא של הרצת כמה משימות בלתי-תלויות זו בזו.
Agent View, לעומת זאת, עוסק בהרצה של כמה סשנים עצמאיים לגמרי במקביל. אין קשר לוגי הכרחי בין המשימה שרצה בסשן הראשון לבין זו שרצה בסשן השני - זה יכול להיות תיקון באג בריפו אחד, בדיקת PR בריפו אחר, וחקירת בעיית ביצועים בפרויקט שלישי, וכל אחד מהם מתנהל בנפרד לגמרי, עם היסטוריית שיחה משלו. הראייה שלכם כמשתמשים היא לוח מחוונים אחד (dashboard) במקום עץ טרנסקריפט יחיד.
יש בעולם הזה גם מושג שלישי שקרוב אך שונה: Agent Teams, שבהם כמה סשנים שולחים הודעות זה לזה כחלק מזרימת עבודה רב-שלבית עם העברת אחריות ביניהם. וגם git worktrees, שהן שיטת עבודה ידנית לפיתוח מקביל שדורשת מעקב ידני אחרי כל ענף. ההמלצה הכללית: להשתמש בסאב-אייג'נטים כשרוצים לפרק משימה אחת מורכבת לתתי-חלקים בתוך אותה שיחה, ולהשתמש ב-Agent View כשיש כמה משימות עצמאיות לגמרי ש-Claude יכול לעבוד עליהן בלי שתצטרכו לצפות בכל צעד שלהן. מי שרוצה להעמיק בנושא הסאב-אייג'נטים עצמם יכול לקרוא את המדריך שלנו לסאב-אייג'נטים ב-Claude Code.
איך משגרים ועוקבים אחרי כמה סשנים במקביל
בתוך Agent View, כל סשן מוצג כשורה עם שם (שנוצר אוטומטית מהפרומפט, וניתן לשנות עם Ctrl+R), תקציר פעילות שמתעדכן כל 15 שניות בערך או בסוף כל תור שיחה, זמן שחלף מאז השיגור, ותווית PR אם הסשן פתח בקשת משיכה. התקציר החד-שורתי הזה מיוצר על ידי מודל מסוג Haiku, כדי שהשורה תוכל לספר בקצרה מה הסשן עושה, מה הוא צריך, או מה הוא הפיק - בלי לפתוח את הטרנסקריפט המלא.
הסשנים מקובצים כברירת מחדל לפי מצב: מוצמדים (pinned), מוכנים לבדיקה, ממתינים לקלט, עובדים, והושלמו. אפשר להחליף קיבוץ לפי תיקייה עם Ctrl+S, כלומר לראות את כל הסשנים לפי הריפו או הפרויקט שהם רצים בו במקום לפי הסטטוס שלהם. לכל סשן יש אייקון מצב: סימן מונפש כשהוא עובד בפועל, סימן צהוב כשהוא ממתין לתשובה, אמצע דהוי כשהוא במצב סרק, ירוק כשהסתיים בהצלחה, אדום כשנכשל, ואפור כשנעצר ידנית.
הניווט בממשק מתבצע עם החצים למעלה ולמטה בין השורות. לחיצה על Space פותחת פאנל תצוגה מקדימה (peek) שמראה את הסטטוס המלא של הסשן הנבחר - ואם הסשן ממתין לתשובה, הפאנל מציג את השאלה המדויקת עם אפשרויות ממוספרות, ואפשר להקליד תשובה ולשלוח אותה ישירות משם, בלי לעזוב את Agent View בכלל. יש אפילו הצעת תשובה שאפשר למלא עם Tab. כדי לעבור לשיחה המלאה עם סשן מסוים לוחצים Enter או חץ ימינה, ואז Claude פותח בסיכום קצר של מה שקרה בזמן שלא צפיתם. חזרה למסך הכללי בלי לעצור את הסשן נעשית עם חץ שמאלה בשורת פקודה ריקה, או פקודת /exit - הסשן ממשיך לרוץ ברקע.
יש עוד כמה קיצורים שימושיים: Ctrl+T להצמדת סשן כדי שימשיך לרוץ גם במצב סרק, Ctrl+X לעצירת סשן (ולחיצה נוספת תוך שתי שניות למחיקה שלו), Shift+Enter לשיגור מיידי עם צירוף אוטומטי לשיחה, ו-? להצגת כל הקיצורים במסך. מי שמעדיף לעבוד משורת הפקודה בלי לפתוח את הממשק בכלל יכול להשתמש בפקודות כמו claude agents --json להצגת רשימת הסשנים כ-JSON לצורכי סקריפטים, claude attach לפתיחת סשן ספציפי בטרמינל, claude logs לצפייה בפלט האחרון שלו, claude stop לעצירה, ו-claude respawn להפעלה מחדש.
מאחורי הקלעים, הסשנים הרקעיים רצים דרך תהליך supervisor אוטומטי לכל משתמש, נפרד מכל טרמינל בודד. התהליך הזה עולה אוטומטית עם השימוש הראשון ב-claude --bg או ב-claude agents, ממשיך לרוץ גם כשסוגרים טרמינלים, ומחזיק worker מוכן מראש כדי לשגר סשנים חדשים מהר. סשנים שאינם מוצמדים ונמצאים במצב סרק נעצרים אוטומטית אחרי כשעה כדי לחסוך משאבים, ואילו סשנים מוצמדים ממשיכים לרוץ.
תרחיש מציאותי: כמה משימות עצמאיות בו-זמנית
נניח שאתם עובדים על שלושה דברים במקביל: יש באג בתהליך ה-checkout שצריך לתקן, יש PR של קולגה שממתין לסקירה, ויש טסט תזזיתי שנכשל לפעמים ב-CI בלי סיבה ברורה. במקום לעבור בין שלוש שיחות בטרמינלים נפרדים, פותחים claude agents ומשגרים שלושה משימות ברצף - אחת אחרי השנייה, כל אחת בלחיצת Enter. Claude מתחיל לעבוד על שלושתן במקביל, וברגע שיש התקדמות או שאלה בכל אחת מהן, זה מופיע בשורה המתאימה.
נקודה חשובה מאוד: כל סשן רקע מבודד באופן אוטומטי לתוך git worktree משלו, תחת .claude/worktrees/, לפני שהוא נוגע בקבצים. המשמעות היא שהסשנים המקבילים יכולים כולם לקרוא את אותו checkout, אבל כל אחד כותב לתוך ה-worktree הפרטי שלו - כך שאין סיכון שתיקון הבאג בסשן אחד ידרוס באמצע עבודה את השינויים של סקירת ה-PR בסשן אחר. מי שעובד עם הגדרות git שלא מתאימות לבידוד הזה יכול לכבות אותו בקובץ .claude/settings.json עם ההגדרה worktree.bgIsolation: none.
כשסשן מסיים לעבוד בתוך ה-worktree שלו, Claude מבצע commit ו-push בלי לשאול, ואם המשימה דורשת זאת, פותח draft PR - ואז רואים תווית מספר ה-PR ישירות בשורה של אותו סשן ברשימה. יש כאן גם רשת ביטחון מובנית: Claude לא יבצע force-push ולא ימזג לענף main או master בעצמו. אם מוחקים סשן מ-Agent View, ה-worktree שהוא יצר נמחק, אבל אם כבר בוצע commit ו-push, העבודה נשמרת בענף המרוחק.
בזמן שהמשימות רצות, אפשר פשוט לצאת עם Esc ולהמשיך בעבודה אחרת, ולחזור מאוחר יותר עם claude agents כדי לבדוק סטטוס. אם אחד הסשנים נתקע וממתין לתשובה - למשל Claude שואל אם להשתמש בגישה א' או ב' לתיקון הבאג - השורה שלו תופיע תחת "Needs input" עם סימן צהוב, ואפשר ללחוץ Space כדי לראות את השאלה המדויקת ולהשיב במקום, בלי לפתוח את כל השיחה. זה ההבדל המעשי הגדול ביותר לעומת עבודה בטרמינלים נפרדים: לא צריך לזכור לבדוק כל חלון בנפרד, כי המסך המרכזי כבר מסמן מה דורש תשומת לב.
שווה לזכור שיש כאן גם מגבלות אמיתיות, כי מדובר בפיצ'ר בשלב research preview. ראשית, כל סשן רקע צורך מכסת שימוש בדיוק כמו סשן אינטראקטיבי - הרצת עשרה סשנים במקביל שווה בערך לפי עשרה בצריכת המכסה, וכדאי לקחת את זה בחשבון בתכנון עבודה עם כמה משימות בו-זמנית. שנית, הסשנים רצים על המכונה המקומית שלכם: הם שורדים מצב שינה (sleep) של המחשב, אבל נעצרים בכיבוי. ולבסוף, כפי שצוין, מחיקת סשן מוחקת גם את ה-worktree שנוצר עבורו, אז כדאי לוודא שהעבודה כבר עברה commit ו-push לפני שמוחקים. מי שרוצה רקע כללי יותר על Claude Code ועל כל היכולות שלו מוזמן לעיין במדריך המקיף שלנו ל-Claude Code.
שאלות נפוצות
מה ההבדל בין Agent View לבין הרצת כמה חלונות טרמינל בנפרד?
מבחינה טכנית אפשר להריץ כמה סשנים גם בכמה חלונות טרמינל נפרדים, אבל אז צריך לעקוב ידנית אחרי כל חלון בנפרד ולבדוק שוב ושוב אם משהו ממתין לתשובה. Agent View מרכז את כל הסשנים למסך אחד עם קיבוץ לפי סטטוס, תקציר פעילות אוטומטי לכל שורה, וסימון ברור למה שדורש תשומת לב עכשיו - כל זה בלי לפתוח כל שיחה בנפרד.
האם Agent View זה אותו דבר כמו סאב-אייג'נטים?
לא. סאב-אייג'נטים הם מנגנון שבו Claude מפרק משימה אחת לתתי-משימות בתוך אותו סשן, ורואים את כל התהליך כעץ טרנסקריפט אחד. Agent View עוסק בהרצה של כמה סשנים עצמאיים לגמרי, כל אחד עם היסטוריית שיחה משלו, שאין ביניהם קשר הכרחי - למשל משימות בריפואים שונים לגמרי.
איך יודעים שסשן ברקע ממתין לתשובה שלי?
בממשק Agent View הסשן יופיע תחת הקטגוריה "Needs input" עם אייקון צהוב, ואם לוחצים על Space נפתח פאנל תצוגה מקדימה שמציג את השאלה המדויקת עם אפשרויות ממוספרות, אם רלוונטי. אפשר להקליד תשובה ולשלוח אותה ישירות משם בלי לצרף (attach) את השיחה המלאה.
האם סשנים מקבילים עלולים לדרוס זה את השינויים של זה?
לא, בזכות בידוד אוטומטי: לפני שסשן רקע נוגע בקבצים, Claude מעביר אותו ל-git worktree משלו תחת .claude/worktrees/. כל הסשנים המקבילים קוראים מאותו checkout אבל כל אחד כותב לתוך ה-worktree הפרטי שלו, כך שאין סיכון להתנגשות בין עריכות של סשנים שונים.
מה קורה כשסוגרים את הטרמינל שממנו שיגרתי סשן ברקע?
הסשן ממשיך לרוץ. הסשנים הרקעיים מנוהלים על ידי תהליך supervisor נפרד שרץ לכל משתמש, לא תלוי בטרמינל ספציפי. הם שורדים גם מעבר לשינה של המחשב (עם התחברות מחדש אוטומטית כשהוא מתעורר), אבל נעצרים אם המכונה כובה לגמרי.
יש מגבלה על כמות הסשנים שאפשר להריץ במקביל?
אין מגבלה טכנית מפורשת שצוינה מלבד מכסת השימוש: כל סשן רקע צורך מכסה בדיוק כמו סשן אינטראקטיבי, כך שהרצת עשרה סשנים במקביל צורכת בערך פי עשרה מהמכסה לעומת סשן בודד. גם סשנים שאינם מוצמדים (pinned) ונמצאים במצב סרק נעצרים אוטומטית אחרי כשעה כדי לחסוך במשאבים.
Agent View פותח דרך חדשה לעבוד עם Claude Code - לא כעוזר שממתינים לו מול המסך, אלא כצוות של סשנים עצמאיים שרצים ברקע בזמן שאתם ממשיכים בעבודה אחרת. אם אתם רוצים להטמיע workflow כזה בצוות הפיתוח שלכם, או פשוט לא בטוחים איך להתחיל עם Claude Code בצורה שמתאימה לתהליכי העבודה שלכם, אנחנו במדיה דיל כאן בשביל זה - דברו איתנו בוואטסאפ.
תגיות: Claude Code · Agent View · סוכני רקע · background agents · סאב-אייג'נטים · אוטומציה AI · פיתוח תוכנה